PIKC Rigas Valsts tehnikums

Rīgas Valsts tehnikums

Profesionālās izglītības kompetences centrs

 

Es, Rīgas Valsts tehnikuma Laidzes teritoriālās struktūrvienības skolotāja Diāna Barkāne, kopā ar diviem audzēkņiem – Niku Kabecki un Kristianu Vāni, piedalījos mobilitātes projektā, kas tika realizēts Tartu Profesionālās izglītības centrā. Mana mobilitāte sākās šā gada 30. maijā un noslēdzās 3. jūnijā.

Turp devāmies ar Lux Express autobusu un apmetāmies Tartu Profesionālās izglītības centra kopmītnēs, kur atradās arī projekta īstenošanas vieta. Tā bija sadalīta trīs korpusos. Mēs atradāmies C1 korpusā, kura pirmajā stāvā bija izvietots restorāns, veikaliņš, ēdnīca, gaļas apstrādes cehs, konditorejas mācību laboratorija un ražošanas telpas. Otrajā stāvā – audzēkņu kopmītnes un pedagogu viesnīcas numuriņi.

Pirmā tikšanās 30. maijā mums notika ar projekta koordinatori Kristi Luhtu, Gaļas tehnoloģijas kompetenču centra vadītāju. Kristi mūs iepazīstināja ar projekta darba kārtību un paredzēto mācību procesu, un kultūras pasākumiem. Pēc tam tikām iepazīstināti ar starptautisko koordinatoru Andreju Atškasovu, kurš nedaudz pastāstīja par mācību centru un parakstīja līgumus. Tālākā iepazīšanās sekoja ar Kamillu Ludikainenu – gaļas apstrādes un ražošanas meistari. .

Izglītības centrā mācās 2800 audzēkņu, kuri apgūst ļoti daudz un dažādu profesiju, kā arī 3000 pieaugušo, kuru mācības ilgst vienu gadu. Nākamajā dienā audzēkņi tika iepazīstināti ar gaļas apstrādes iekārtām un ražotni, es devos uz konditorejas cehu. Konditorejas cehā tiku iepazīstināta ar skolotājiem, meistariem. Konditorejas skolotāja Uilla pastāstīja par mācību procesu un parādīja mācību un ražošanas telpas. Vairāk piedalījos kā vērotāja. Iepazīstināja ar karameles izstrādājumu gatavošanas instrumentiem un metodēm. .

Mācību programmā bija paredzēta trifeļu gatavošana, noformēšana un iesaiņošana. Audzēkņi gatavo produkciju pēc mācību plāna un pēc tam to realizē mācību centra veikaliņā. Bildē ir redzami karameles dekori. .

Puiši ar skolotāju meistari Kamillu darbojās gaļas apstrādes cehā.

Audzēkņi ar skolotāju Kristi sagatavo gaļu grilēšanai. Jauniešus sagatavo Tartu lielajam grilēšanas pasākumam. Es pati arī piedalījos cūkas gaļas ribiņu marinēšanā un mērces gatavošanā. Mācījāmies gatavot grilēta bumbiera desertu. Šī projekta ietvaros ieguvu jaunus draugus un kolēģus Tartu, jaunas iemaņas gaļas apstrādes procesā un mērču gatavošanā. Iepazinos ar Igaunijas kultūru, senajām tradīcijām un vēsturiskajām ēkām. Bija iespēja salīdzināt, kā noris praktisko mācību process manā darba vietā un kā tas tiek organizēts mācību centrā Tartu. Grilēts bumbiera deserts ar karameles rotājumu.

Tartu centrā, pie studentu skūpsta strūklakas, priecājos, ka esmu nokļuvusi šajā projektā un ieguvusi jaunus kolēģus un darba pieredzi, kā arī uzzinājusi daudz jauna par šo pilsētu.

Diāna Barkāne

Latvijas Reitingi

Joomla! kļūdu konsole

Sesija

Izpildes laika informācija

Izmantotā operatīvā atmiņa

Datu bāzes vaicājumi